Sejak hubby buka booth ni..boleh dikatakan tiap ujung minggu kami lepak situ. Selalunya kul 4 or kul 5 dah balik. Tapi ari ni kul 6 lebih baru gerak.
Sudahnya sampai umah kul 6.40.. ada 50 minit untuk masakkk. Terus meluru masuk dapur..bawak kuar lauk mentah. Ada ayam..ikan dan udang. Hubby dah pesan kalau boleh kosongkan fridge sebelum balik kampung so nak masak la apa yang ada kan.
Masak nasi..buat butter prawn..kari ikan dan ayam kicap. Itu jer yang terfikir..dalam 50 minit kan. Kena masak yang simple2 jer la. Masak menu yang campak semua bahan..kacau2 sikit dan tunggu masak. Sayur dah tak sempat nak capai :')
Sebenarnya buat butter prawn dah beberapa kali gak. Tapi first time dapat buat 'sarang' yang cantik seperti ari ini..ecewahhh ;P Masuk bakul angkat sendiri nampaaaakkk.. hihihi. Sebelum ni mesti tak berapa nak jadi..sebab dalam resepi kata guna kuning telur jer tapi saya bantai masuk putih telur sekali..haha. Dalam kelam kabut tu sempat la pulak nak asingkn kuning dan putih telur tadi. Tu pasal menjadi kut..
Elok jer azan berkumandang semua setel.. ;)
2 comments:
ohoi sedapnya.. terliur tgk.
uishhhh menggiurkan hehehehe...
share ler resipi nya sis...
tingin gak nak cuba buat ...
Post a Comment